Masterclass

systemische fenomenologie

 

Vrijdag 27 september of vrijdag 15 november 2024

Open inschrijving

Systemisch opstellingswerk kan je benaderen vanuit een fenomenologische houding. Observeren en luisteren zonder de intentie te willen helpen of oplossen, waarbij je uitzoomt naar het geheel in plaats van inzoomt op details. Daarmee krijg je veelal inzicht in de onbewuste patronen en dynamieken die het systeem (en jou) leiden en gaan er nieuwe ervaringsgebieden open op persoonlijk, maatschappelijk en organisatorisch vlak.

De fenomenologische houding kan je ook interpreteren als werken vanuit de geest. Naast heldere theoretische kaders van oa. de fenomenologen Hegel, Husserl, Heidegger en Merleau Ponty en methodologie biedt deze masterclass  ervaringsgericht verdiepen; vanuit systemisch fenomenologisch perspectief gaan we aan de slag met de basisuitgangspunten van fenomenologisch onderzoek en waarnemen. Denk daarbij aan epoche, pre-reflexiviteit, precariteit en permeabiliteit.

Daardoor krijg je meer inzicht in fenomenologisch waarnemen en wordt je bewuster van hoe de materie en immaterie werkt en hoe jij daar mee om kunt gaan in je begeleidingswerk.

  • Voor wie: als deelnemer is een afgeronde coaching opleiding en ervaring met systemisch werk/ opstellingen werk vereist.
  • Locatie: Inspiring meetings | Leidsestraatweg 77
    2594 BB Den Haag
  • Van 10:00 – 17:00 uur inclusief lunch en drankjes & versnaperingen gedurende de dag.
  • Kosten: 275,- euro exclusief btw.

Deelnemen en/of meer info? Stuur een bericht via het contactformulier of bel me gewoon even: 0650671920